Ziua de munca si modalitati pentru a o face mai usoara – IV

12. Rupeti concentrarea in mod regulat. Exista un punct de rentabilitate diminuata atunci cand vine vorba de concentrare si luarea pauzelor de focalizare intentionata va va face de fapt ziua de munca mai productiva, nu mai putin. Dupa aproximativ 90 de minute, este benefic sa opresti ceea ce faci, sa te ridici, sa te plimbi, sa te intinzi, sa iei un pahar cu apa si sa te uiti la ceva in departare. Cateva minute din aceasta va vor lasa sa va simtiti inviorati si pregatiti pentru o alta runda.

13. Folositi sesiuni de focalizare aplicate. Concentrarea aplicata este o strategie simpla pe care ii invat pe clientii mei de coaching sa isi inmulteasca rapid productivitatea pe baza unor principii pe care tocmai le-am discutat. Functioneaza pentru ei si va functiona pentru dvs. Va va permite sa realizati mult mai mult fara a fi stresati sau coplesiti.

14. Numarati binecuvantarile voastre. Atitudinea noastra cu privire la munca are mult de-a face cu ceea ce ne concentram. Daca ne gandim constant la lucrurile care nu ne plac, ziua noastra de munca se va simti ca o experienta negativa. Pe de alta parte, daca ne simtim recunoscatori ca avem de lucru, mai ales in aceste perioade economice dificile, vom avea o experienta complet diferita. Cu cat esti mai recunoscator, cu atat te vei bucura mai mult de ziua ta de lucru.

15. Traieste in prezent. In loc sa va faceti griji cu privire la viitor sau sa retraiti trecutul, incercati sa va concentrati asupra sarcinii in cauza. Acordati atentie detaliilor despre ceea ce faceti si cautati modalitati de a face o treaba remarcabila. Castigam multa satisfactie personala dintr-o munca bine facuta. Te vei bucura mult mai mult de ziua ta de munca daca te lasa cu un sentiment de mandrie si realizare. Deci, intrati in ea.