Vizualizati succesul

Inregistrati-va progresul

O inregistrare fizica (sau digitala) a progresului dvs. de auto-imbunatatire poate fi extrem de motivanta, chiar si atunci cand spune o poveste despre succes si esec. Scrierea victoriilor intr-un notebook sau intr-o foaie de calcul sau chiar verificarea articolelor de pe lista dvs. de activitati poate da o adevarata ascensiune in ziua dumneavoastra.

Afisati cateva fotografii

Exista o reprezentare vizuala a scopului sau dorintei dvs.? O fotografie a unui scriitor sau muzician de succes? Un certificat de diploma sau diploma falsa cu numele dvs. lipit? Afisati-l in spatiul de lucru si utilizati-l pentru a vizualiza in mod regulat succesul dvs. in viitor, mai ales cand va simtiti blocati.

Dezvoltati o mantra

Pregatiti o fraza pentru a repeta atunci cand nu va simtiti motivat. Pe masura ce folositi mantra, creierul dvs. va invata sa-l luati ca un indiciu pentru a intra in modul „go”. Unele idei:
„Lucreaza acum, joaca mai tarziu!”
„Durerea este temporara, renuntarea este permanenta”
„Pot, o voi face, chiar acum!”

Atunci cand faceti acest lucru sunteti deja mai aproape de succes. Multi oameni dau gresi din cauza faptului ca nu stiu cum sa ramana motivati atunci cand lucrurile nu mai merg asa cum au sperat. Este bine sa intelegeti ca niciodata lucrurile nu o sa decurga conform planului deoarece asa este viata, un amalgam de surprize si lectii dure.