Somnul bun duce spre succes

Te trezesti revigorat si energizat in fiecare dimineata? Sau prima ora a zilei tale este una dintre cele mai grele? A obtine suficient somn de inalta calitate poate ajuta …

Cat de mult dormi?

Studiile de cercetare a somnului (adesea implicand experimente destul de incomode) au indicat ca avem nevoie de un anumit numar de ore de somn pentru a putea opera cu succes. Se pare ca exista o lipsa de consens cu privire la exact cat timp ar trebui sa fie acest lucru; sugestiile pe care le-am gasit on-line variaza intre 6 si 9 ore.

Pentru mine, mai putin de 7 ore nu este de ajutor: ma pot descurca cateva nopti pe 4 sau 5 ore, dar apoi cobor destul de repede! Am prieteni care par sa gestioneze in mod regulat 6 ore si altii care injura cel putin 9 sau 10. In mod clar nu este o chestiune simpla.

Calitatea somnului

Pentru a complica lucrurile mai departe, se pare ca tot somnul nu este acelasi. De exemplu, daca te culci simtindu-te multumit si implinit, are sens ca vei dormi mai bine decat daca esti suparat sau stresat.

Nu sunt expert in somn, dar cu siguranta un somn bun si, ca parte a imbunatatirii mele de sine,ma ajuta sa fiu mai productiv si mai creativ pe parcursul zilei.