Ramai calm in mijlocul furtunii

A ramane mereu motivat chiar si atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum iti doresti este foarte greu. Cu toate acestea exista cateva moduri prin care poti sa privesti lucrurile cu mai mult calm si sa nu mai fii luat prin surprindere. In randurile de mai jos sunt explicate trei moduri prin care se poate realiza acest lucru.

Planificati cu rabdare

Unele dintre sarcinile noastre sunt mai mari decat altele si pot dura zile, saptamani sau chiar luni pentru a fi finalizate. Acestea ar trebui sa fie impartite in micro-sarcini, dar este important sa tineti cont si de imaginea de ansamblu. Nerabdarea poate fi demotivatoare, asa cum planificati inainte, incercati sa dezvoltati dorinta de a astepta recompensele pe termen mai lung.

Scrieti un contract cu dumneavoastra

O sarcina dificila? Tineti-va raspunzator la aceasta scriind angajamentul dvs. si afisandu-le intr-un loc in care sa le puteti vedea adesea. Vedeti mai putin un „scop” si mai mult o „promisiune solemna” pentru voi insiva.

Cautati responsabilitati mai largi

Afirmarea intentiilor voastre fata de ceilalti poate fi un motivator foarte bun. Impartiti-va obiectivele de pierdere in greutate cu un prieten sau o ruda de incredere. Acest lucru o sa va ajute sa ramaneti motivat si, totodata, va ajuta sa va descarcati atunci cand ceva nu merge cum doriti.