Mereu sa fii pregatit

Astazi voi da cateva sfaturi pentru planificare in avans pentru a face fata acelor momente in care motivatia va dezerteaza, iar inertia sau amanarea incep sa va afecteze.

„Fi pregatit”!

Ca si in multe alte domenii ale Auto-Imbunatatirea, acest motto-verbal Boy Scout este relevant pentru a ramane motivat. Prin planificarea si pregatirea in avans puteti reducerea numarului de momente de „intamplare” pe care le intalniti si cresteti sansele de a le impinge atunci cand apar.
Nu toate tehnicile se vor aplica tuturor, deci selectiv. Identificati si explorati-le pe cele care va ofera cel mai mult sens.

Planificati-va sarcinile

Ati auzit probabil mai devreme: „Ceea ce nu este programat nu se termina”. Adaugati sarcini importante planificatorului dvs. cu un anumit interval. „Mergeti la sala de gimnastica” din lista dvs. de lucru este mai usor de ignorat decat o intalnire calendaristica cu tine insuti pentru „Forta de antrenament, 7.30am-8.15am”. Fii specific.

Stabiliti asteptari realiste

Indiferent daca va planificati o zi intr-o lista de sarcini, un jurnal, un calendar, un planificator sau doar scribble pe spatele unui plic, incercati sa setati sarcinile si obiectivele realizabile. Ca regula generala, avem tendinta de a subestima ceea ce putem realiza intr-un an, dar putem supraestima ceea ce putem obtine intr-o zi. Daca nu reusiti sa finalizati lista, puteti fi demotivat; obtinerea de tot ceea ce a facut cu timpul pentru a rezerva este un mare impuls.