De ce e bine sa lucram de acasa – II

Fara barfe
Pe masura ce ultima companie la care am lucrat a crescut, la fel si barfele. Echipele au devenit tribale si clicoase. Conversatiile s-au oprit brusc cand colegii au intrat intr-o camera. Urasc intens barfele. Suge pozitivitatea dintr-un birou si nu ar trebui sa aiba loc intr-un mediu de afaceri. Daca vreau sa aud barfe, ma voi uita la Loose Women.

Nu trebuie sa asculti muzica altor persoane
Pentru a ne bucura de toate gusturile, am avut de obicei o statie de radio comerciala, cu reclamele sale neincetate si aceleasi cinci melodii la repetare. Distreaza-te blocand play listul colegului tau. Acasa, cant o lista de redare calmanta (actualul favorit este Cinematic Chillout pe Spotify) sau pur si simplu ma bucur de liniste.

Inceteaza
Expresia „poti economisi cinci minute?” te umple de teama? Am lucrat pentru acelasi sef timp de 11 ani. Ea se putea baza pe mine pentru a rezolva lucrurile rapid, pentru ca le-am facut de atatea ori. M-a indepartat frecvent de sarcina la indemana pentru a ma inscrie la o intalnire, fara avertisment. Daca nu sunteti prezent fizic la birou, este mai putin probabil sa vi se ceara sa faceti cuiva un „favor rapid” in mod neasteptat.