Cum ne imbunatatim ziua de lucru – III

8. Controleaza distragerile acolo unde poti. Cei mai multi oameni nu trebuie sa fie disponibili 24/7 prin telefon mobil, e-mail, servicii de mesaje instantanee etc. Nu va fie teama sa va deconectati cand trebuie sa va concentrati. Orice lucru care va intra in focalizarea ta si te va face sari de la un lucru la altul te va incetini si va interfera cu productivitatea.

9. Nu te angaja prea mult. Evaluati toate angajamentele dvs. si cautati zone pentru a reduce. Faceti o distinctie intre ceea ce este esential si ceea ce este doar munca ocupata. Cautati modalitati de delegare, externalizare, minimizare sau eliminare a activitatilor inutile sau consumatoare de timp care nu contribuie prea mult la obiectivul dvs. principal si va complica ziua de munca.

10. Optimizati-va programul. Daca aveti posibilitatea de a renunta la intalniri, apeluri telefonice sau comisii, faceti-o. O intalnire ar putea fi inlocuita cu un e-mail sau un apel telefonic cu un text rapid? Ar putea fi comisioane combinate sau chiar tratate de altcineva? Un program strans poate crea o multime de stres inutil de lucru , asa ca incercati intotdeauna sa va blocati programul, astfel incat atunci cand apare ceva sa nu va deraieze intreaga zi.

11. Evitati multitasking-ul. Concentrarea si productivitatea merg mana in mana. Multitaskingul va dilueaza concentrarea si are un efect negativ asupra productivitatii si atitudinii dvs. fata de munca. Unde este posibil, incercati sa va concentrati pe o singura sarcina pe rand.