Ce scriu in jurnalul meu zilnic

Jurnalul meu are cel mult doua pagini pe zi. Desi multi experti spun ca ar trebui sa scrii cel putin o jumatate de ora pe zi, eu scriu aproximativ zece – in timp ce copiii iau micul dejun si se pregatesc pentru scoala. Este timpul pe care l-as fi petrecut anterior parcurgand retelele de socializare si comparandu-ma nefavorabil cu aproape toata lumea.

Nu scriu nimic de mila sau moment, cu siguranta nimic nu as fi pregatit sa impartasesc clasa. Este mai mult ca un flux de constiinta.

Incep cu o trecere in revista a zilei precedente. Aceasta este uneori o redirectionare simpla, nejudecata a evenimentelor. In alte zile, voi face o nota despre lectiile invatate sau despre afacerile neterminate pe care trebuie sa le inchei astazi. Voi face cont de starea de spirit si, daca este notabil, de dispozitiile si comportamentul familiei mele – bune si rele. Daca am avut o discutie interesanta in cina in seara precedenta, o voi include de exemplu.

Astazi mi-am luat jurnalul dupa pranz pentru a-l descarca dupa o dimineata deosebit de provocatoare. Trebuia sa ma descurc cu o serie de lucruri mici care ma incurcau. Si acum ma simt putin mai bine.

Exista o multime de dovezi ca pastrarea unei carti din abundenta este excelenta pentru bunastarea mentala. In fiecare zi incorporez cel putin trei lucruri pentru care sunt recunoscator in jurnalul meu zilnic.