Cat de repede se formeaza obiceiurile

La fel ca obiceiurile de sine, formarea obiceiurilor poate să fie fie constienta, fie inconstienta. Au existat diverse sugestii cu privire la cat timp este nevoie pentru a crea un obicei: mitul original de 21 de zile a fost demonata pe scara larga, iar cercetarile de la University College London sugereaza acum ca poate dura oriunde intre 18 si 254 de zile!

Imi imaginez ca timpul necesar formarii unui obicei depinde partial de tipul de zi cu zi si de cantitatea de rezistenta pe care trebuie sa o formezi. De exemplu, in timpul plimbarii mele cu cainele dimineata, am obiceiul sa vizitez in fiecare zi sucursala mea locala de cafea TED s pe care sa o iau pe drum.

Cand am primit pentru prima data cardul meu de fidelitate de la TED s, o delicioasa ceasca gratuita de cafea proaspata nu a fost greu de integrat in rutina mea! Este un obicei? Da, conform definitiei dictionarului de mai sus. Si nu a durat mai mult de  18 zile pana la formare. Pe de alta parte, am incercat in mod repetat sa-mi formez obiceiul de a bea multa apa in fiecare zi, doar pentru a constata ca, dupa cateva zile, m-am intors sa nu beau suficient si sa consum dieta Coke in schimb.