Anul nebun 2020 – partea a II-a

Raspunsul britanic
In Marea Britanie, mii de protestatari anti-rasism au iesit pe strazile din intreaga tara, statuia comerciantului de sclavi din secolul al XVII-lea, Edward Colston, a fost smulsa din plinta sa din Bristol si aruncata in rau. Acest lucru a dus la o dezbatere despre contributiile discriminatorii dubioase ale multor alte figuri istorice si daca statuile lor trebuie eliminate.

Grupuri de extrema dreapta s-au adunat in weekend, pentru a proteja statuia lui Winston Churchill din Westminster, care era deja imbarcata. Au fost confruntari cu politia si o salvare eroica a unui fascist ranit de un protestatar negru.

Raspunsul mass-media
Mai multe emisiuni TV si filme au fost eliminate din serviciile de streaming. Little Britain si Come Fly With Me au fost doborate pentru a prezenta scene cu blackface, in timp ce Gone With The Wind a fost „eliminat temporar” pentru continut rasist.

Social media a fost un catalizator imens pentru extinderea campaniei BLM, oferind inspiratie si educatie in egala masura. De asemenea, mi-a oferit o scuza grozava pentru a descoperi o multime de oameni care nu-mi impartasesc parerile in aceasta privinta.

Fundalul coronavirus
Si toate acestea in timpul celei mai mortale pandemii din istoria moderna, cu milioane de oameni incurcati sau someri, care se confrunta cu un viitor incert. Majoritatea copiilor inca nu sunt la scoala, parintii jongleaza scoala de casa si lucreaza si se vorbeste despre aceasta „generatie pierduta” de copii ai scolii care sufera in decenii urmatoare.

Nu ai putea sa o compui. Nu ai face acest lucru.