2020 Poate fi mai innebunit? – Partea I

Nu ma intrebati in ce saptamana de blocare suntem, habar n-am. Daca te ajuta la cronologie, au trecut 100 de zile de cand s-a jucat ultimul meci din Premier League. Stiu doar asta pentru ca, din pacate, hiatul binevenit se incheie in aceasta seara cu meciurile, jucate in stadiul gol, reluand la TV.

Ultima saptamana a vazut atat de multe stiri uriase, a fost greu sa pastrezi pasul. Acest blog nu este de obicei un loc pentru politica sau pentru actualitate, dar am simtit ca trebuie sa inregistrez aceste evenimente, intr-un mod faptic – fara (prea multe) opinii.

Black Lives Matter
La 25 mai 2020, un politist din SUA a ingenuncheat pe gatul lui George Floyd pana cand a murit, ceea ce a dus la proteste din Black Lives Matter in toata lumea. Trump a reactionat cu fuckwittery-ul sau scandalos standard, tuitand „cand incepe filmarea, jaful incepe”.

In jurul Casei Albe a fost ridicat un gard pentru a-i scoate pe protestatari. Acelasi gard a devenit de atunci un memorial al justitiei rasiale, afisand sute de afise si pancarte care sustin cauza.

Black Lives Matter Plaza este acum numele oficial al drumului care duce la casa presedintelui. Cuvintele sunt inglobate pe asfaltat cu litere uriase, intr-un permanent deget de mijloc salut pentru Trump.